Składniki na 9 sztuk: - 15 g drożdży, - 100 g cukru, - 300 ml letniego mleka, - 500 g mąki, - 50 g masła, - szczypta soli, - 50 g suszonego ananasa, - 25 g suszonych moreli, - 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, - 100 g masy marcepanowej, - 400 g cukru pudru, - farbki spożywcze do dekoracji, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Drożdże pokruszyć i rozrobić z łyżeczką cukru i 100 ml mleka. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. W misce umieścić mąkę, tłuszcz, sól, 95 g cukru i 200 ml mleka. Dodać drożdże i wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut. Morele, ananasa i skórkę z pomarańczy pokroić i wymieszać z masą marcepanową. Foremkę z 9 owalnymi wgłębieniami natłuścić. Ciasto podzielić na 9 części, każdą część ciasta lekko rozpłaszczyć na dłoni, nałożyć nadzienie i uformować "jajka". Ułożyć we wgłębieniach, lekko docisnąć. Odstawić na 15 minut (pod przykryciem). Piec ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 st. C. Jajka uwolnić z formy ostudzić. Cukier puder zmieszać z białkami z jajek i wyrobić z pomocą robota kuchennego na gładką polewę (można dodać kilka kropel wody). Odłożyć 4 łyżki polewy, resztę podzielić na 3 części - każdą zafarbować na inny kolor barwnikami spożywczymi. Polewą posmarować jajka i odłożyć do wyschnięcia. Pozostałą polewę umieścić w rękawie cukierniczym i dekorować jajka.Czas przygotowania: 90 minut Jedna porcja zawiera: 1510 kJ/361 kcal