Reklama

Reklama

Schabowy w sezamowej panierce

Klasyczny kotlet w nowym wydaniu.

Składniki

  • jajko
  • 4 łyżki jasnego sezamu
  • 2 ogórki
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • kolorowy pieprz
  • 4 łyżki czarnego sezamu
  • olej do smażenia
  • 2 sztuki limonek
  • sól
  • 2 łyżki mleka
  • 4 kotlety schabowe
  • cukier
  • 2 szczypty mielonego chilli 

Reklama

Ogórki obierz i pokrój w cieniusieńkie plasterki. Wymieszaj z łyżeczką soli i odstaw na 20 min. Następnie odlej sok, który puściły. Wymieszaj ze skórką startą z limonek oraz z sokiem wyciśniętym z tych owoców. Dopraw pieprzem i solą oraz ew. cukrem.

Mięso rozklep. Najpierw panieruj w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem, mieloną chili i szczyptą soli a na koniec w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Kotlety smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj z ogórkami oraz ziemniakami z wody.

Dowiedz się więcej na temat: kotlet schabowy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje