Magda Gessler o świątecznych przysmakach

Tydzień przed marynujemy śledzie i sporządzamy zakwas do barszczu czerwonego. A potem mamy już z górki! Świąteczne przysmaki Magdaleny Gessler.

Jeśli chodzi o święta, jestem tradycjonalistką
Jeśli chodzi o święta, jestem tradycjonalistkąKurnikowskiAKPA

Olivia: Czy jakiś smak napotkany w którymś z zakątków Polski odmienił pani kuchnię?

Magda Gessler:

Jak pogodzić rodzinne tradycje kulinarne z potrzebą rozszerzania rodzinnego menu?

- Jeśli chodzi o święta, jestem tradycjonalistką. Nasza wigilia jest unikatowa na skalę europejską! Dlatego stół do kolacji musi lśnić bielą wykrochmalonego obrusu, a dom powinny wypełniać zapachy świątecznych dań i świeżej choinki.

Jakie błędy zwykle popełniamy, przygotowując wigilijne potrawy?

- Dwa grzechy główne to pośpiech oraz pójście na łatwiznę, czyli zakup gotowych produktów. Przygotowania do świąt zaczynają się w listopadzie od zrobienia zaczynu do piernika.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas