Rolnicy. Podlasie: Ciężkie chwile w gospodarstwie

Młoda klacz Bogdana przechodzi ciężkie zatrucie. By umożliwić jej nabranie sił, trzeba podłączyć ją do kroplówki. To niejedyne wyzwanie jakie stoi przez rolnikami z Podlasia. Co jeszcze słychać u gospodarzy? Tego dowiesz się, oglądając kolejny odcinek serii dokumentalnej „Rolnicy. Podlasie”, już w niedzielę, o godz. 20 w FOKUS TV.

Co wydarzy się w kolejnym odcinku serii "Rolnicy. Podlasie"? Oglądaj w niedzielę w Fokus. TV
Co wydarzy się w kolejnym odcinku serii "Rolnicy. Podlasie"? Oglądaj w niedzielę w Fokus. TVmateriały prasowe

W Plutyczach Gienek i Andrzej z ciotką Niną jako nieliczni we wsi zbierają rzepę, przeznaczoną na paszę dla bydła. Praca jest wymagająca, gdyż nie można użyć tu żadnych mechanicznych narzędzi.

W Ciborach młoda klacz Bogdana przechodzi ciężkie zatrucie. Bogdan potrzebuje pomocy weterynarz Oli. Zwierzę musi zostać podłączone do kroplówki, trzeba umożliwić mu również najedzenie się i napicie. Wszyscy liczą na to, że klacz przetrwa tę próbę.

W Ciemnoszyjach Justyna ma do wykorzystania bardzo dużo jaj. Zamierza spożytkować je na tradycyjny sękacz podlaski.

W kolejnej odsłonie serii dokumentalnej eksplorującej życie współczesnego rolnika twórcy wracają na Podlasie, aby przekonać się, co słychać u bohaterów dobrze znanych fanom programu. Gospodarze bez względu na porę roku muszą wkładać mnóstwo energii w opiekę nad swoim inwentarzem. Zwierzęta każdego dnia wymagają dużo uwagi. Pól uprawnych również nie można zaniedbać. Dokumentaliści rejestrują codzienne zmagania na polskiej wsi.

Interia jest patronem medialnym serialu - na stronie rolnicypodlasie.interia.pl znajdziecie odcinki z poprzednich sezonów serialu oraz to, czego widzowie nie zobaczyli w telewizji.

Oglądaj nowy sezon serialu "Rolnicy. Podlasie" w niedzielę o godz. 20 - tylko w telewizji FOKUS TV.

W gospodarstwie zawsze jest coś do zrobienia
W gospodarstwie zawsze jest coś do zrobieniamateriały prasowe
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas