Reklama

Reklama

Kotlety schabowe z cebulką i sosem śmietanowym

Pomysł na pyszny obiad.


Składniki:

  • Pół pęczka szczypiorku
  • 2 cebule
  • 4 kotlety schabowe
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • 250 g śmietany
  • 100 g sera gouda

Przygotowanie:

 Szczypiorek drobno pokroić. Cebulę pokroić w krążki. Mieso doprawić solą i pieprzem i smażyć na sklarowanym maśle 3-5 minut. Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę ok. 4 minuty. Zdjąć z patelni. Na patelnię wlać śmietanę, zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem, dodac pokrojony w kostke ser.

Kotlety i cebule nakladac na talerze, polewać sosem śmietanowym.



Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje