Szybkie, proste, tanie i bardzo smaczne dania z ziemniaków, które przygotujesz w pół godziny!
Składniki na jedną porcję:
- 250 g ziemniaków
- 1 mała czerwona cebula
- 1 gałązka tymianku
- 150 g zielonej fasolki (mrożonej)
- pół łyżeczki oleju
- 25 g wędzonej szynki
- 25 g sera feta
Ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w piórka. Z tymianku oberwać listki i posiekać je. Zieloną fasolkę gotować 8 minut w osolonej wodzie. Olej rozrzać na patelni i smażyc ziemniaki ok. 10 minut, dodać odcedzoną fasolkę, pokrojoną w kostkę szynkę, cebulę i tymianek. Smażyć jeszcze 3 minuty. Podawać posypane pokruszoną fetą.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal