3 pomysły na domowe przysmaki z warzyw

Jeśli danie przygotujesz razem z dzieckiem maluch chętniej je zje
Jeśli danie przygotujesz razem z dzieckiem maluch chętniej je zje 123RF/PICSEL
  • Pomidory nadziewane - niewielkie okazy należy sparzyć, obrać, przekroić i wybrać pestki oraz część miąższu. Potem trzeba wypełnić je sałatką z tuńczyka i kukurydzy z sosem jogurtowym albo pastą z jajka i groszku z majonezem.
  • Naleśniki ze szpinakiem - szpinak z odrobiną czosnku smażymy na oliwie, a po wystudzeniu mieszamy z tartym serem żółtym. Masą nadziewamy naleśniki, zwijamy, a następnie zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.
  • Warzywne kąski na ciepło - małe różyczki brokuła oraz kalafiora zanurzamy na chwilę w gęstym naleśnikowym cieście. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiano. Wyjmujemy na bibułę, by odsączyć tłuszcz.
Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?