5 śniadań z jednym z najzdrowszych składników na ziemi

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Płatki owsiane z jagodowym twarożkiem

  • 60 g mrożonych jagód (można użyć innych owoców)
  • 125 g twarożku
  • 30 g płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
 
 123RF/PICSEL

Puszyste naleśniki owsiane

  • 2 jajka
  • 4 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta cynamonu
  • Olej
 
 123RF/PICSEL

Musli brzoskwiniowo-owsiane

  • 3 morele
  • 20 g płatków owsianych
  • 150 g jogurtu
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka siekanych pistacji
 
 123RF/PICSEL

Owsiany omlet cesarski z rzodkiewkowym twarożkiem

  • Pęczek rzodkiewki
  • Pęczek zielonej cebulki,
  • Pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 75 g płatków owsianych
  • 25 g masła
  • 4 jajka
  • 3/8 l mleka
  • 250 g mąki
  • 1 cebula
  • 250 g twarożku
  • 75 g śmietany
  • Sól, pieprz
 
 123RF/PICSEL

Musli z płatkami owsianymi, ananasem, mango i kwaśnym mlekiem

  • 2 łyżki płatków owsianych
  • Po 200 g ananasa i mango
  • 150 g kwaśnego mleka o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1 łyżka miodu
  • Mięta do dekoracji
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?