Reklama

Aksamitny dżem z dyni

Niezawodny przepis na dżem z dyni

Składniki:

  • 2 i pół kg dyni
  • 80 dag cukru
  • sok z 3 cytryn
  • 3 galaretki owocowe (dowolny smak)

Przygotowanie:

Dynię obierz, wytnij środek z pestkami. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem, zamieszaj, odstaw na noc w chłodne miejsce.

Miąższ dyniowy gotuj 30 minut. Zdejmij z ognia, dodaj sok z cytryn i suche galaretki, dokładnie wymieszaj.

Gorącym dżemem napełnij słoiki. Zakręć, odwróć słoiki do góry dnem na 10 minut.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: przepis | góry | dynia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy