Reklama

Reklama

Andrzejkowy dip

Sprawdzi się jako dodatek do przekąsek na andrzejkowy wieczór!

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 opakowanie serka np. Twój Smak Naturalny od OSM Piątnica
  • 30 g rukoli
  • 60 g zielonego groszku
  • 70 ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Blendujemy rukolę z zielonym groszkiem, oliwą i ząbkiem czosnku. Dodajemy opakowanie serka Twój Smak oraz wydrążone i obrane awokado. Całość dokładnie mieszamy lub blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem, ozdabiamy szczypiorkiem, zielonym groszkiem lub ziarnkami granatu.  

Najlepiej smakuje podany z krakersami. 


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje