Anna Lewandowska przygotowała "smaki dzieciństwa" swojego męża
Gofry bezglutenowe, czyli "smaki dzieciństwa mojego męża w zdrowej wersji" - zachwala na profilu Anna Lewandowska. "Uwielbiam je zarówno ja, jak i mój mąż, i nasza córeczka" - dodaje żona naszego najlepszego piłkarza Roberta Lewandowskiego.
Składniki do przygotowania gofrów to: 100 g mąki owsianej bezglutenowej, 30 g mąki ryżowej, 4 jajka, 200 ml bezglutenowego mleka owsianego (lub inne mleko roślinne), szczypta soli morskiej, szczypta sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia, jedna łyżeczka miodu, odrobina oleju kokosowego.
"Wymieszałam wszystkie składniki. Natłuściłam gofrownicę, do gofrownicy przelałam ciasto i piekłam je kilka minut" - opisuje na blogu Anna Lewandowska.
"Do takich gofrów polecam domowe dżemy, konfitury czy też zmiksowane owoce, a nawet... mój słynny mus kokosowy" - dodała. (PAP Life)
autor: Zbigniew Krzyżanowski