Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i z fetą
Pyszna porcja witamin
Składniki:
- mała cebula
- 100 g pieczarek
- 250 g pomidorków cherry
- kilka liści szpinaku
- 100 g sera feta
- 100 g orzechów włoskich
- 1/3 szklanki soku z pomarańczy
- 1/4 szklanki oliwy
- 1/4 szklanki pietruszki
- garść żurawiny
- 100g boczku pokrojonego w kostkę
Przygotowanie:
1. Usmaż kawałki boczku i odsącz je na papierze kuchennym.
2. Wymieszaj delikatnie w dużej misce pokrojony na wąskie paski boczek, cebulę, pokrojone w plastry pieczarki, pomidorki cherry, liście szpinaku, ser feta, żurawinę i posiekane na grube kawałki orzechy.
3. Przygotuj sos z soku pomarańczowego, oliwy oraz drobno posiekanej natki pietruszki. Możesz wymieszać go w misce lub szejkerze. Sałatę polej tuż przed podaniem.