Aromatyczne kapuśniaki

Góralski kapuśniak z wędzonką
Góralski kapuśniak z wędzonką123RF/PICSEL

Góralski kapuśniak z wędzonką

Składniki

  • 60 dag wędzonych żeberek
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 6 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • sól, pieprz
  • olej
  • 1 listek laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany
6 porcji

Sposób przygotowania:

Lekki kapuśniak z pomidorami

Lekki kapuśniak z pomidorami
Lekki kapuśniak z pomidorami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 6 ziemniaków
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 4 średnie pomidory
  • sól, pieprz
  • mielona papryczka chilli
  • 3 łyżki posiekanej natki
4 porcji

Sposób przygotowania:

Gospodarski kapuśniak z fasolą

Gospodarski kapusniak z fasolą
Gospodarski kapusniak z fasolą123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • po 30 dag łopatki wieprzowej i cienkiej kiełbasy
  • 8 szkl. bulionu drobiowego
  • 3 ziemniaki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • mielona słodka i ostra papryka
  • suszony tymianek
6 porcji

Sposób przygotowania:

Kwaśnica z ogórkami

Kwaśnica z ogórkami
Kwaśnica z ogórkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag kapusty kiszonej
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 20 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 3 ogórki kwaszone
  • 2 duże gałązki kopru
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?