Aromatyczne pulpety po koreańsku

Przepyszny sposób na posmakowanie kuchni azjatyckiej bez obaw o jej pikantność czy kwasowość. Klasyczne mięso mielone - z indyka lub wieprzowe - w połączeniu z aromatycznym chili, czosnkiem i imbirem - to podstawa do przyrządzenia wyrazistych w smaku pulpetów. Te zaś podaje się po usmażeniu z sosem i sezamem, nadając daniu nie tylko niesamowitych smaków, ale też niebywałego wyglądu, jednoznacznie kojarzącego się z Dalekim Wschodem. Zobaczcie nasz prosty przepis!

Mięso przygotowane w ten sposób dosłownie rozpływa się w ustach
Mięso przygotowane w ten sposób dosłownie rozpływa się w ustach123RF/PICSEL

Jest ich całkiem sporo, ale łatwo je połączysz. Zobacz naszą dokładną instrukcję:

Jak zrobić pulpety po koreańsku?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas