Aromatyczne udka drobiowe

Udka z kurczaka
Udka z kurczaka123RF/PICSEL

Karmelizowane z imbirową nutą

Składniki

  • 8 podudzi kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kawałek (ok. 2 cm) świeżego imbiru
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3–4 łyżeczki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • 4–5 gałązek świeżej kolendry
  • mielony pieprz

Sposób przygotowania

Panierowane kęski z kurczaka z piekarnika - jak je zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Udka z jabłkami
Udka z jabłkami123RF/PICSEL

Zapiekane z jabłkami

Składniki

  • 8 podudzi kurczaka
  • 2 plasterki boczku wędzonego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl. cydru
  • 2 łyżki calvadosu
  • 3 jabłka
  • 1 cebula
  • 2 gałązki rozmarynu
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Udka w pomidorach
Udka w pomidorach123RF/PICSEL

Udka duszone w pomidorach

Składniki

  • 4 udka kurczaka
  • 10 małych dojrzałych pomidorów
  • 1 duży por
  • 3 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szkl. jasnego piwa
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • natka do dekoracji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kacze udka z brzoskwiniamiAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?