Aromatyczny kurczak w ziołach

Składniki:

  • 2 łyżki suszonych pomidorów w oliwie
  • 1/4 szklanki  parmezanu
  • łyżka oliwy
  • łyżka świeżego oregano
  • 2 łyżki  świeżej bazylii
  • łyżka winnego octu
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 piersi z kurczaka
  • liście sałaty i sos winegret

Reklama

Przygotowanie:

1. Zmiksuj w robocie kuchennym pomidory, ser, oliwę, oregano i bazylię (mogą być suszone), ocet winny oraz czosnek na jednolitą, gładką masę. Posmaruj każdą pierś z jednej strony obficie marynatą.

2. Piecz kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, do czasu aż piersi będą miękkie i soczyste. Odstaw kurczaka po upieczeniu na 5 minut, by odpoczął.

3. Potnij piersi na cienkie plasterki i podawaj je ze świeżą sałatą z winegretem.

Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje