Reklama

Reklama

Aromatyczny rosół z makaronem

Zupa o niepowtarzalnym smaku. Rozgrzewa i wprawia w lepszy nastrój!

Składniki

  • udka lub skrzydełka z kurczaka, kilka sztuk
  • marchew
  • korzeń selera i pietruszki
  • 1 cebula
  • por
  • natka świeżej pietruszki
  • 4 sztuki suszonych grzybków
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 5 ziarenek czarnego ziarnistego pieprzu
  • makaron
  • sól

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, włożyć do zimnej wody (1 kg na 3 l. wody) i posolić. Dodać jednego pora w całości, marchew, pół korzenia selera i całą pietruszkę, opieczoną cebulę, suszone grzybki oraz ziarenka ziela i pieprzu. Gotować do miękkości mięsa a następnie przecedzić. Marchew z wywaru pokroić w krążki i dodać do rosołu. Posolić jeszcze w razie potrzeby. Rosół posypać świeżą natką pietruszki. Makaron ugotuj osobno w osolonej wodzie i podawaj jako dodatek do zupy.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy