Azjatycka pizza naan

Zamiast klasycznego ciasta, jako spód używa się wybornych chlebków naan pochodzących ze środkowej Azji. Aromatyczne, lekko czosnkowe, z dodatkiem odrobiny cukru, jogurtu i drożdży. Na tym przepysznym pieczywie klasyczne składniki pizzy: mozzarella, pomidory, pieczarki i cebula. Będziecie zachwyceni tym smakiem - zobaczcie, jak zrobić pizzę naan!

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego ciasta na pizzę
Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego ciasta na pizzę123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 chlebki naan
  • 3 pieczarki
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu pomidorowego
  • 200 g sera mozzarella
  • sól
  • oregano
  • bazylia do smaku

Przygotowanie zajmie tylko chwilę. Zobacz instrukcję:

Pizza naan - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?