Babeczki z borówkami
Puszyste i pachnące

Składniki
- 200 g borówek
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- jajko
- kubek jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- pół szklanki mleka
15 sztuk
Sposób przygotowania
1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. W osobnych miskach połącz mokre i suche składniki. Następnie mokre wlej do suchych i starannie wymieszaj łopatką. 2. Do masy dodaj borówki (ok. 3/4 opakowania). Delikatnie wymieszaj. 3. Kokilki wyłóż papierowymi foremkami, do każdej wlej porcję ciasta (do ok. 3/4 wysokości). Powciskaj dodatkowe borówki. 4. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 30 minut. Sprawdź patyczkiem, czy są upieczone.