Babeczki z jabłkami
Szarlotka w wersji mini.

Składniki:
- 4 arkusze (po 35 g) mrożonego ciasta francuskiego
- 4 małe jabłka
- 90 g masła
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- łyżeczka mielonego cynamonu
- lody waniliowe do podania
Przygotowanie:
1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ciasto rozmroź i wytnij 4 krążki o śr. 15 cm. Włóż je do okrągłych foremek do pieczenia.
2 Rozpuść masło. Jabłka wydrąż i pokrój w cienkie plasterki. Obtocz je w maśle, cukrze i cynamonie. Następnie rozłóż na cieście (po jednym owocu na babeczkę). Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut, aż ciasto się zrumieni, a jabłka zmiękną i zaczną się karmelizować. Podawaj ciepłe z lodami waniliowymi.