Bagietka z grilla z pesto i serem
Pyszna przekąska.
Składniki na 4 porcje:
- 25 g suszonych prawdziwków
- 150 g pieczarek
- 30 g orzeszków piniowych
- Pęczek pietruszki
- Pół pęczka majeranku
- 7 łyżek oleju
- Sól, pieprz
- Bagietka
- 50 g tartego sera pecorino
Przygotowanie:
Suszone grzyby namoczyć w wodzie. 1/3 pieczarek pokroić. Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Na oleju podsmażyć prawdziwki i pokrojone pieczarki. Całe pieczarki. Orzeszki piniowe, zioła i 5 łyżek oleju zmiksować, doprawić solą i pieprzem, zmieszać z podsmażonymi grzybami. Bagietkę pokroić, grillować 3 minuty. Posmarować przygotowaną pastę, posypać serem i jeszcze raz umieścić na grillu.