Bakaliowe szaleństwo w tłusty czwartek i ostatki

Pączki z konfiturą z suszonej żurawiny
Pączki z konfiturą z suszonej żurawiny materiały prasowe

Pączki z konfiturą z suszonej żurawiny i skórką pomarańczową

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 14 g suchych drożdży
  • 3 łyżki cukru
  • 500 g mąki pszennej tortowej
  • 200 g żurawiny suszonej np. Bakalland
  • 2 szklanki soku pomarańczowego
  • 100 g skórki pomarańczowej np. Bakalland
  • szczypta soli
  • 5 g cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 4 żółtka
  • 50 g masła
  • 2 łyżki spirytusu

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?