Bakłażany i cukinie z farszem

Cukinie nadziewane
Cukinie nadziewane123RF/PICSEL

Łódki z mięsem i kaszą perłową

Składniki

  • 4 większe żółte cukinie (po ok. 50 dag każda)
  • 1 i 1/2 szkl. kaszy jęczmiennej perłowej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1/2 szkl. przecieru pomidorowego (gęstego)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 6 pieczarek
  • l 15 dag twardego
  • żółtego sera l sól
  • pieprz
  • sos
  • worchester
  • olej
8 porcji

Sposób przygotowania

Wegetariańska potrawka
Wegetariańska potrawka123RF/PICSEL

Wegetariańskie miseczki

Składniki

  • 4 małe okrągłe bakłażany
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 8-10 małych żółtych pomidorków
  • 1 mała papryczka chili
  • oliwa do smażenia i posmarowania bakłażana l
  • sól
  • pieprz
  • suszone zioła do pieczonych warzyw
4 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?