Banan z rodzynkami (po 18. miesiącu)
Banan jest owocem, który uczula bardzo rzadko, dlatego mogą go jeść nawet małe dzieci. Zawiera wiele witamin i składników mineralnych. Tym razem dodamy go do serka waniliowego.
Składniki:
- 1 banan
- 2 łyżeczki rodzynków
- 1 opakowanie serka waniliowego
- kawałek czekolady
Sposób przygotowania:
1. Banan umyj, odetnij końcówki i obierz ze skórki.
2. Przekrój go wzdłuż, a następnie w poprzek, aby powstały dość duże kostki.
3. Na każdy kawałek owocu połóż łyżeczkę waniliowego serka homogenizowanego.
4. Rodzynki opłucz i namocz w ciepłej wodzie. Po 10 minutach osącz i udekoruj nimi każdą porcję deseru.
5. Ułam 2-3 kostki gorzkiej czekolady, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i posyp nią gotowe smakołyki.