Banan z rodzynkami (po 18. miesiącu)

Banan jest owocem, który uczula bardzo rzadko, dlatego mogą go jeść nawet małe dzieci. Zawiera wiele witamin i składników mineralnych. Tym razem dodamy go do serka waniliowego.

Serek mieszamy z bananem i rodzynkami.
Serek mieszamy z bananem i rodzynkami. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 banan
  • 2 łyżeczki rodzynków
  • 1 opakowanie serka waniliowego
  • kawałek czekolady

Sposób przygotowania:

1. Banan umyj, odetnij końcówki i obierz ze skórki.

2. Przekrój go wzdłuż, a następnie w poprzek, aby powstały dość duże kostki.

3. Na każdy kawałek owocu połóż łyżeczkę waniliowego serka homogenizowanego.

4. Rodzynki opłucz i namocz w ciepłej wodzie. Po 10 minutach osącz i udekoruj nimi każdą porcję deseru.

5. Ułam 2-3 kostki gorzkiej czekolady, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i posyp nią gotowe smakołyki.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas