Banany w czekoladowej skorupce
Przygotowanie tego przysmaku może być świetną zabawą. Pozwól swojemu dziecku zaszaleć w kuchni!
Składniki:
2 duże banany
tabliczka mlecznej czekolady
20 ml kremówki
pół szklanki mleka
patyczki po lodach
Przygotowanie:
Sparz banany, obierz ze skórki i przekrój na pół. Nadziej na patyczki. Wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dolewając w miarę potrzeby mleka. Gdy czekolada już całkiem się rozpuści, dodaj 1-2 łyżki kremówki.
Wyjmij banany z zamrażarki. I... tę czynność zachowaj dla swojego malucha! Niech macza banany w kremowej czekoladzie. Dziecko będzie zachwycone! Masa szybko zastygnie, a ono będzie mogło od razu schrupać czekoladowo- bananowy przysmak!