Banany w czekoladowej skorupce

Przygotowanie tego przysmaku może być świetną zabawą. Pozwól swojemu dziecku zaszaleć w kuchni!

Banan w czekoladowej skorupce
Banan w czekoladowej skorupce123RF/PICSEL

Składniki:

2 duże banany

tabliczka mlecznej czekolady

20 ml kremówki

pół szklanki mleka

patyczki po lodach

Przygotowanie:

Sparz banany, obierz ze skórki i przekrój na pół. Nadziej na patyczki. Wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny.

Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dolewając w miarę potrzeby mleka. Gdy czekolada już całkiem się rozpuści, dodaj 1-2 łyżki kremówki.

Wyjmij banany z zamrażarki. I... tę czynność zachowaj dla swojego malucha! Niech macza banany w kremowej czekoladzie. Dziecko będzie zachwycone! Masa szybko zastygnie, a ono będzie mogło od razu schrupać czekoladowo- bananowy przysmak!

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas