Bandurjanki z Podkarpacia

Smażone placki
Smażone placki123RF/PICSEL

Składniki

- placki

  • 40 dag półtłustego twarogu
  • 1/2 kg mączystych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • listki bazylii
4-5 osób

Składniki

- sos

  • 1 mały serek naturalny homogenizowany typu light
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 1 średni ogórek wężowy
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2-3 rzodkiewki

Sposób przygotowania

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?