Składniki na 1 szklaneczkę (ok 250 ml): - 75 g mrożonych malin, - 3 łyżki soku z cytryny, - łyżka czerwonego cukru, - 2 cl Grenadine, - 3 cl wódki, - 30 g bitej śmietany, - 75 g mleka, - 4 łyżki kruszonego lodu, - kilka kropli Grenadine do dekoracji Przygotowanie: Maliny zagotować w garnku, przetrzeć przez sito i odstawić do ostygnięcia. Na jeden talerzyk nasypać cukier, na drugi wlać 2 łyżki soku z cytryny. Brzeg szklanki najpierw zwilżyć w soku z cytryny, następnie zanurzyć w cukrze, odstawić aby przeschło. Puree malinowe, Grenadine, wódkę, śmietanę, łyżkę soku cytrynowego i mleko umieścić razem z lodem w shakerze i mocno wstrząsnąć. Koktajl wlać przez sitko do przygotowanej szklaneczki. Skropić kilkoma kroplami Grenadine i podawać.