Reklama

Reklama

Barszcz z botwinki

Nie ma bardziej esencjonalnej i kojarzącej się z wiosennymi smakami zupy, niż barszcz z botwinki. Wyrazisty smak i porcja zdrowia na twoim talerzu.

Składniki

  • pęczek botwinki
  • litr bulionu
  • marchewka
  • śmietana
  • jajo

Liście opłucz dokładnie i posiekaj. Nie obieraj młodych buraczków - zostaw je w mundurkach i pokrój w kostkę, to samo zrób z marchewką.

Reklama

Warzywa wrzuć do bulionu, zagotuj. Gdy zupa osiągnie różową barwę, dopraw do smaku.

Podawaj z kleksem gęstej śmietany i gotowanym na twardo jajem.

***

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: barszcz | botwinka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje