Batatowa piramidka

Placki ze słodkich ziemniaków
Placki ze słodkich ziemniaków123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 łyżek serka wiejskiego light (same grudki, bez śmietanki)
  • 1 dość duży batat
  • 7-8 łyżek niemielonych otrębów
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżki suszonej cebuli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ostrego keczupu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
  • olej (najlepiej kokosowy) do smażenia
  • pomidorki koktajlowe i natka pietruszki albo trybula do dekoracji
3-4 osób

Sposób przygotowania

Zapiekanka pasterskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?