Bezglutenowe hot cross buns

Bezglutenowe hot cross buns
Bezglutenowe hot cross buns materiały prasowe

Składniki

na bułeczki

  • 150 g mąki ryżowej
  • 150 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g mąki z tapioki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 g suszonych drożdży
  • 3/4 łyżeczki gumy ksantanowej
  • 1 1/2 łyżki siemienia lnianego
  • 2/3 szklanki gorącej wody
  • 1 łyżka stałego oleju kokosowego
  • 100 g purée z marchewki (str. 28)
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 50 ml syropu klonowego
  • 50 g ksylitolu
  • 1 niewielkie jabłko
  • 75 g rodzynek
  • 75 g suszonej żurawiny
  • skórka otarta z 1 ekologicznej pomarańczy
  • 1 łyżeczka cynamonu

Składniki

na krzyżyki

  • 40 g mąki ryżowej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek wody

Składniki

- glazura

  • 2 łyżki konfitury morelowej

Składniki

dodatkowe

  • 2 - 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mleka roślinnego
  • 50 g mąki ziemniaczanej (i więcej do podsypywania blatu)

Wykonanie:

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukremmateriały prasowe
Sałatka z burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?