Biszkopt z bezową kruszonką
Deser, na widok którego cieknie ślinka!

Składniki
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1/3 szklanki wrzątku
- 10 g masła
- szklanka mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka mąki kukurydzianej
12 porcji
Składniki
- krem cytrynowy
- 250 g kremowego twarożku
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 i 1/2 szklanki kremówki
- 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
- 1/2 szklanki pokruszonych bez
- 1/2 szklanki borówek amerykańskich
- łyżka gotowego dżemu cytrynowego
- młode listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 30 cm. W misce ubij mikserem jajka, stopniowo dodając cukier (10 minut). Oddzielnie wymieszaj wrzątek i masło. Połącz obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj do masy jajecznej wodę z masłem, potem mąki. Wymieszaj i przełóż do formy. Piecz 20-25 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw, aby ostygło. 2. Na krem ubij twarożek i cukier puder. Dodaj do kremówki i ubij na sztywno. Dodaj skórkę cytrynową. Wyłóż krem na wierzch ciasta. Udekoruj dżemem cytrynowym, bezami, borówkami i miętą.