Biszkopt z bezową kruszonką

Ciasto z borówkami
Ciasto z borówkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1/3 szklanki wrzątku
  • 10 g masła
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka mąki kukurydzianej
12 porcji

Składniki

- krem cytrynowy

  • 250 g kremowego twarożku
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 i 1/2 szklanki kremówki
  • 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • 1/2 szklanki pokruszonych bez
  • 1/2 szklanki borówek amerykańskich
  • łyżka gotowego dżemu cytrynowego
  • młode listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?