Reklama

Reklama

Blok czekoladowy z bakaliami

Dla miłośników czekoladowych deserów.

Składniki

  • 15 dag herbatników
  • łyżka oleju
  • pół szklanki wody
  • 25 dag masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 50 dag mleka w proszku
  • ćwierć szklanki kakao
  • szklanka orzechów włoskich
  • szklanka orzechów laskowych
  • pół szklanki pistacji
  • pół szklanki suszonej żurawiny
  • pół szklanki rodzynek

Sposób przygotowania

1. Herbatniki pokrusz. Formę posmaruj cienką warstwą oleju. Do garnka wlej wodę, dodaj masło i cukier. Rozpuść podgrzewając. Lekko ostudź. 

2. Mleko w proszku wymieszaj z kakao. Dodaj masę maślaną, większą część bakalii, resztę odkładając do dekoracji. Wymieszaj. Przełóż do podłużnej formy. Posyp wierzch bakaliami, lekko dociśnij. Chłodź całą noc w lodówce.  

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje