Blondies kontra brownies

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Blondies

  • 300 g białej czekolady
  • 250 g masła
  • 300 g cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Szczypta soli
  • 150 g orzechów macadamia
  • 400 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  1 łyżeczka sody
  •  100 g mielonych migdałów
  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • Tłuszcz i mąka do formy

Brownies

 
 123RF/PICSEL
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 7 jajek
  • 300 g orzechów włoskich
  • 500 g cukru
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 325 g mąki
  • pół paczki proszku do pieczenia
  • 250 g czekolady
  • 150 g śmietany
  • 50 g tłuszczu kokosowego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?