Błyskawiczna carbonara

Boczek pokrój w paseczki. Czosnek obierz, posiekaj.

Carbonara na szybko
Carbonara na szybko123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 2 porcje:

  • 10 dag wędzonego boczku lub pancetty
  • 15 dag spaghetti
  • 2 żółtka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól
  • czarny pieprz
  • 5 dag żółtego sera

Sposób przygotowania:

1. Boczek pokrój w paseczki. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć boczek, zrumień. Dodaj czosnek.

2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelnię wlej parę łyżek wody z gotowania. Dodaj starty ser i osączony makaron, podgrzej, mieszając. Gdy ser się rozpuści, makaron nałóż na ogrzane talerze, dołóż po żółtku i posyp pieprzem. Przemieszaj, dopóki makaron jest gorący.

Czas przygotowania: 20 minut

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas