Reklama

Reklama

Błyskawiczne szaszłyki z warzyw

Masz ochotę na fit danie z grilla? Te proste w przygotowaniu warzywne szaszłyki oczarują smakiem nie tylko wegetarian!

Składniki

  • • papryka czerwona
  • • papryka zielona lub żółta
  • • cebula
  • • cukinia
  • • kilka pieczarek
  • • 1 łyżeczka oregano
  • • 1 łyżeczka bazylii
  • • sól i pieprz
  • • keczup (lub inny sos do smaku)

Sposób przygotowania:

Namocz patyczki na szaszłyki w zimnej wodzie.

Warzywa umyj i pokrój w większe kawałki - takie, aby można je było nabić na patyk.

Przełóż do miski, przypraw solą, pieprzem i ziołami.

Ponakłuwaj na patyczki. Piecz przez około 15 minut na rozgrzanym grillu pod przykryciem.

Podawaj z keczupem lub innym sosem.

* * *

Zobacz więcej:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje