Boloński specjał z pieczarkami

Boloński specjał z pieczarkami
Boloński specjał z pieczarkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag makaronu, np. małe rurki
  • 8 pieczarek
  • 1 i 1/2 szkl. drobno starego sera gouda
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl. bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 2 łyżki wiórków sera typu parmezan
  • bazylia do dekoracji

- sos:

  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 mięsiste pomidory
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • olej
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?