Reklama

Reklama

Botwinka

Jesienią smakuje najlepiej!

Składniki

  • 1 litr wywaru warzywnego
  • pęczek botwiny
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • przyprawy: liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i nasion kolendry, pieprz i sól
  • 1/2 pęczka kopru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:



1. Botwinę pokrój ma małe kawałki, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.

2. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę i czosnek z kolendrę. Po kilku minutach dodaj je do wrzącego wywaru.

3. Gotuj ok. 15 minut, dodaj botwinę i wlej ocet jabłkowy. Doprowadź do wrzenia.

4. Przed podaniem dodaj garść posiekanego kopru.

Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje