Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaissemateriały prasowe

Składniki

- małże

  • opakowanie małży
  • pół cebuli
  • 2-4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • 400 ml białego wina

Składniki

- bouillabaisse

  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • ½ - 1 łyżeczka chrzanu
  • 50 ml wywaru z homara
  • 300 ml białego wina
  • 1 łyżka cukru
  • 1 l bulionu rybnego
  • 200 ml śmietany
  • 400 g ziemniaków
  • 300 g łososia
  • 120 g marchewek baby
  • 1-2 łyżki masła
  • sól i czarny pieprz
  • koperek
  • ogony z raków

Składniki

- sandacz

  • 4 filety z sandacza
  • 2-4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?