Reklama

Reklama

Bretońskie naleśniki gryczane (Gallettes) z serem brie i figami

Prosto z Francji.


Reklama

Składniki:

  • 150 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 4 dojrzałe figi
  • 300 g sera brie
  • 4 łyżki sklarowanego masła

Przygotowanie:

Mąkę, sól i jajko umieścić w misce. Wlewać mleko i 250 ml wody, wyrabiając na gładkie ciasto. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Figi pokroić w cząstki, ser na plasterki. Ciasto ponownie wyrobić. Naleśniki smażyć na sklarowanym maśle z obu stron na złoty kolor. Podawać z serem i figami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje