Reklama

Reklama

Brokułowa z fetą

Brokułowa z fetą syci, odżywia, a jak smakuje! Ta zupa zachwyci każdego, nawet niejadka. Brokułowa z fetą zaskakuje!

Składniki

  • 1 brokuł
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 3 ziemniaki
  • 400 ml mleka
  • 20 dag sera feta
  • bagietka
  • sól, pieprz do smaku

Brokułowa z fetą - przygotowanie

1. Brokuł oczyść i podziel na różyczki. Obierz i posiekaj cebulę. W dużym garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę. 

2. Dodaj różyczki brokułu, a całość zalej bulionem warzywnym. Kilka różyczek zostaw do dekoracji. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem, około 15 minut.

3. Obierz i pokrój ziemniaki i dodaj je do gotującej się zupy. Gotuj razem jeszcze ok. 10 minut.

4. Do zupy dodaj mleko. Zdejmij z ognia, zmiksuj na krem. Ser feta pokrój w kosteczkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, udekoruj różyczkami brokuła. Bagietkę pokrój w plasterki, zrumień na suchej patelni lub opiecz w tosterze. Podawaj do zupy.

Reklama

Sprawdź też inne przepisy na zupy:

Wspaniała zupa cebulowa

Zupa jarzynowa

Zupa meksykańska

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Brokułowa z fetą | zupa | Zupa z warzywami | ser feta | brokuły | obiad

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy