Brokułowa z fetą
Brokułowa z fetą syci, odżywia, a jak smakuje! Ta zupa zachwyci każdego, nawet niejadka. Brokułowa z fetą zaskakuje!
Brokułowa z fetą - przygotowanie
1. Brokuł oczyść i podziel na różyczki. Obierz i posiekaj cebulę. W dużym garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę.
2. Dodaj różyczki brokułu, a całość zalej bulionem warzywnym. Kilka różyczek zostaw do dekoracji. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem, około 15 minut.
3. Obierz i pokrój ziemniaki i dodaj je do gotującej się zupy. Gotuj razem jeszcze ok. 10 minut.
4. Do zupy dodaj mleko. Zdejmij z ognia, zmiksuj na krem. Ser feta pokrój w kosteczkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, udekoruj różyczkami brokuła. Bagietkę pokrój w plasterki, zrumień na suchej patelni lub opiecz w tosterze. Podawaj do zupy.
Sprawdź też inne przepisy na zupy:
Zobacz również: