Syci, odżywia a jak smakuje! Ta brokułowa zupa z serem fetą zachwyci każdego, nawet niejadka.
1. Brokuł oczyść i podziel na różyczki. Obierz i posiekaj cebulę. W dużym garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę.
2. Dodaj różyczki brokułu, a całość zalej bulionem warzywnym. Kilka różyczek zostaw do dekoracji. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem, około 15 minut.
3. Obierz i pokrój ziemniaki i dodaj je do gotującej się zupy. Gotuj razem jeszcze ok. 10 minut.
4. Do zupy dodaj mleko. Zdejmij z ognia, zmiksuj na krem. Ser feta pokrój w kosteczkę i dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, udekoruj różyczkami brokuła. Bagietkę pokrój w plasterki, zrumień na suchej patelni lub opiecz w tosterze. Podawaj do zupy.