Reklama

Reklama

Wspaniała zupa cebulowa

Zupa cebulowa to smaczna zupa z cebulą z grzankami. To świetny pomysł na pyszny obiad. Takie danie z pewnością cię zachwyci. Zupa cebulowa jest także szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • 3 białe cebule
  • 150 ml białego wina
  • 50 g masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 sztuki liścia laurowego
  • 5 sztuk ziela angielskiego
  • 1 litr bulionu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz do smaku
  • grzanki z serem do podania

Zupa cebulowa - przygotowanie

1. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę, dusić całość aż cebula zmięknie i się zeszkli.

2. Do podsmażonej cebuli dodać wino, odparować aż patelnia będzie sucha, na koniec dodać mąkę, dokładnie wymieszać.

3. Cebulę dodać do podgrzanego bulionu, doprawić solą i pieprzem.

4. Podawać z grzankami z bagietki z serem.

Sprawdź też inne przepisy na zupy:

Zupa serowa

Reklama

Zupa jarzynowa

Zupa meksykańska

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: zupa cebulowa | cebula | zupa | dania obiadowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje