Brokułowa z kurczakiem

Pyszna i sycąca

Składniki

  • 1 filet z kurczaka (ok. 45 dag)
  • 1 łyżeczka ziarenek pieprzu
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 małe pory (ok. 35 dag)
  • 1 duży brokuł
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka (212 ml) kukurydzy
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 2 łyżeczki bulionu w proszku, sól

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej 6 szkl. wody. Dodaj ziarenka pieprzu. Posól i zagotuj. Marchewki obierz, opłucz. Dodaj do mięsa. Gotuj 40 minut. Cebulę obierz, brokuł, pory i paprykę oczyść. Warzywa umyj. Pory i cebulę pokrój w plasterki, a paprykę - w paski. Brokuł podziel na małe różyczki. 

2. Wywar z mięsa przecedź. Ponownie wlej go do garnka. Dodaj przygotowane jarzyny. Gotuj 10 minut. Kukurydzę osącz, wrzuć do zupy. Przypraw ją bulionem w proszku. Filet pokrój w cienkie plasterki. Przed podaniem włóż je do zupy. Każdą porcję posyp posiekaną bazylią.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje