Brownie z serkiem mascarpone

Warstwowe, pyszne ciasto, eleganckie i łatwe do zrobienia!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170C. Połam na kawałki i rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (ułóż ją w miseczce nad wrzątkiem i mieszaj, aż się całkiem rozpuści). Następnie pozostaw ją do ostygnięcia.
2. W misie miksera utrzyj masło oraz 200 g cukru na gładką masę, następnie wbij 3 jajka – jedno po drugim, cały czas miksując.
3. Na końcu wlej roztopioną czekoladę, a po wymieszaniu składników, wsyp przesianą mąkę.4. Powstałą masę mieszaj już bardzo delikatnie. Następnie 3/4 masy czekoladowej wyłóż do blaszki (20x30 cm) lub do małej tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, a resztę odłóż.
5. W drugiej misce utrzyj serek mascarpone z resztą cukru (100 g), wanilią oraz pozostałymi 2 jajkami.

Zmysłowe smaki: Muffiny z białą czekoladą i malinamiInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas