Reklama

Reklama

Budyń jabłkowy

Budyń nie musi być ze sztucznego proszku. Możemy zrobić go sami. Smakuje lepiej i jest dużo zdrowszy od tego kupowanego w sklepie.


Składniki:

Reklama


  • 1/2 szklanka ryżu
  • 2 szklanki soku jabłkowego¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 goździki
  • cynamon
  • 4 pokrojone w kostkę jabłka
  • 2 łyżki miodu lub cukier


Sposób przygotowania:

Ryż zalać sokiem, dodać sól, oliwę, cynamon, goździki i rodzynki. Wszystko gotować pod przykryciem ok.40 minut. Dodać jabłka i gotować jeszcze 10 minut. Budyń lekko przestudzić i zmiksować na jednolitą masę z dodatkiem miodu lub cukru. Podawać na ciepło lub na zimno.  

Dowiedz się więcej na temat: dieta bezglutenowa | kuchnia dla malucha | deser | Budyń

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje