Budyń z konfiturą - od 5. miesiąca

Budyń z konfiturą
Budyń z konfiturą123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. By uzyskać 150 ml mleka, odmierz odpowiednią porcję mieszanki modyfikowanej i rozpuść w 150 ml przegotowanej wody – zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

2. Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Sparz je wrzątkiem, a potem wybij na spodeczek. Oddziel żółtko od białka.

3. W około 100 ml wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i pół żółtka, a następnie zagotuj. Powstałą papkę połącz z mlekiem.

4. Wylej budyń na miseczkę. Gdy nieco przestygnie, polej go konfiturą.

Szybki i zdrowy deser z tapioki i mangoInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas