Buraczkowe risotto z sandaczem

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

Buraczkowe risotto z sandaczem
Buraczkowe risotto z sandaczemmateriały prasowe

Przygotowanie:

Gotuj buraki 40 minut. Posiekaj cebulę.

Smaż cebulę i czosnek na niewielkiej ilości oliwy. Kiedy zmiękną, dodaj ryż i lekko przesmaż. Wlej sok z buraków, bulion, ocet balsamiczny i sok cytrynowy.

Obierz buraki, pokrój w kostkę i dodaj do risotto. Gotuj na małym ogniu, aż ryż wchłonie płyn. Na koniec dodaj płatki drożdżowe i zamieszaj.

Skręć ogień i odstaw risotto, aby doszło.

Dopraw sandacza solą i pieprzem. Smaż na oliwie.

Podawaj sandacza z risotto. Możesz też podać risotto osobno. Dekoruj trybulą i mielonym czarnym pieprzem. Posyp startymi orzechami macadamia.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Zapiekanka chłopska - takiej jeszcze nie jadłeś!Interia Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas