Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Dobry burger nigdy się nie znudzi!

Burger
Burgermateriały prasowe

Sposób przygotowania

Przygotować salsę: pomidora, cukinię i żółtą paprykę pokroić w małą kostkę (z pomidora usunąć gniazda nasienne). Szalotkę i chili drobno posiekać, dodać z resztą składników do warzyw, wymieszać i odstawić.

Burgery: Z mięsa uformować dwa burgery (niezbyt wysokie i dość duże, z lekkim wgłębieniem na środku - burgery skurczą się podczas smażenia), oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na gorącej żeliwnej patelni rozgrzać mocno olej, smażyć burgery około 2,5 minuty z każdej strony, ale obracając je co 30 sekund. W ostatnich sekundach przykryć burgera plastrem Hochland BURGER & TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni.

Bułkę* przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim porządną porcję salsy. Przykryć wierzchem bułki.

*Bułkę można przed podaniem delikatnie podpiec w piekarniku lub na patelni

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas