Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Burger
Burgermateriały prasowe

Składniki

  • 2 bułki do hamburgerów
  • ser np. BURGER & TOAST Hochland
  • 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki)
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • odrobina mąki
  • tłuszcz do smażenia (olej ryżowy)
  • kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie)

- salsa

  • 1 średniej wielkości pomidor
  • 1/2 małej cukinii
  • 1/2 małej papryki żółtej
  • 1 mała szalotka
  • 1 mała papryczka chili
  • sok z 1/4 cytryny lub 1/2 limonki
  • odrobina oliwy
  • łyżeczka musztardy dijon
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekane zioła np. szczypiorek, kolendra, natka pietruszki, do smaku

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?