Reklama

Reklama

Burger z indyka

Burger z indyka to świetny pomysł na pyszny posiłek. Wygląda jak pyszny fast food, a równocześnie nie jest niezdrowy dla twojego organizmu, ani tuczący! Smażone bez tłuszczu burger z indyka zasmakują osobom na niskokalorycznej diecie.

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 500 gram piersi z indyka
  • jajko
  • suszone pomidory
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • pieprz, sól

Burger z indyka - przygotowanie

Mięso z indyka posiekać na drobno. Dodać suszone pomidory skrojone w cienkie paski. Wrzucić do miseczki z przyprawami i pietruszką.

Tak przygotowaną masę przepuścić przez maszynkę do mięsa. 

Do zmielonej masy wbić jajo, tak by składniki połączyły się gładko.

Formować płaskie kotleciki, obsmażać z dwóch stron na patelni grillowej. Podawać z ryżem i warzywami.

Sprawdź też te przepisy:

Hamburgery z soczewicy

Reklama

Domowy burger

Pikantne frytki


Zobacz także:


INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: indyk | burgery z indyka | hamburgery

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje