Reklama

Reklama

Hamburgery z soczewicy

Hamburgery z soczewicy, czyli charakterystyczne, okrągłe, smażone kotleciki bez mięsa. To miła, pyszna odmiana dla tradycyjnych kotletów i pulpetów, których smak szybko może się znudzić. Zarówno dla wegetarian, jak i dla tych, którzy nie przestrzegają takiej diety, przygotowaliśmy prosty przepis na znakomite hamburgery z soczewicy, które swoim smakiem zachwycą wszystkich. Świetnie smakują i solo, i w burgerach. Poznajcie szybki przepis na proste hamburgery z soczewicy!

Składniki

  • 4 łyżki czerwonej soczewicy (ugotowanej z łyżeczką curry)
  • 4 łyżki kaszy jaglanej (ugotowanej z łyżeczką curry)
  • marchewka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • łyżeczka curry
  • łyżka masła orzechowego
  • sól, pieprz
  • olej

Hamburgery z soczewicy - przygotowanie

Jak je zrobić? Cały proces nie jest skomplikowany:

Sprawdź też inne bezmięsne przepisy:

Zupa z soczewicy

Wegański burger

Wegańskie łazanki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje