Hamburgery z soczewicy
Hamburgery z soczewicy, czyli charakterystyczne, okrągłe, smażone kotleciki bez mięsa. To miła, pyszna odmiana dla tradycyjnych kotletów i pulpetów, których smak szybko może się znudzić. Zarówno dla wegetarian, jak i dla tych, którzy nie przestrzegają takiej diety, przygotowaliśmy prosty przepis na znakomite hamburgery z soczewicy, które swoim smakiem zachwycą wszystkich. Świetnie smakują i solo, i w burgerach. Poznajcie szybki przepis na proste hamburgery z soczewicy!

Składniki
- 4 łyżki czerwonej soczewicy (ugotowanej z łyżeczką curry)
- 4 łyżki kaszy jaglanej (ugotowanej z łyżeczką curry)
- marchewka
- 4 łyżki bułki tartej
- jajko
- łyżeczka curry
- łyżka masła orzechowego
- sól, pieprz
- olej
Hamburgery z soczewicy - przygotowanie
Jak je zrobić? Cały proces nie jest skomplikowany:
Sprawdź też inne bezmięsne przepisy: