Reklama

Burger z kurczakiem i żurawinowym musem

Spróbuj wykonać burgery samodzielnie w domu. To proste!

Składniki

  • 4 bułki z sezamem
  • ½ kg piersi z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • 100 ml soku malinowego
  • 100 g żurawiny np. całe owoce Bakalland
  • 8 liści karbowanej sałaty
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • Sól i pieprz
  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka kroimy w grube, równe plastry na kotlety, doprawiamy sola i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej, a następnie smażymy. Suszoną żurawinę namaczamy w gorącej wodzie, odsączamy, dodajemy do niej sok z malin. Cebulę siekamy w talarki. Bulki kroimy na pół, smarujemy ketchupem, układamy na spodzie sałatę, a na niej kotlet z kurczaka, konfiturę żurawinową i krążek cebuli. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy